Обзавеждане на трапезария и кухня от Арон

от admin 09.02.2019 0 коментар(а)

Обзавеждане от Арон

 

Максималното възползване от наличното пространство е от водещо значение, когато става въпрос за жилище със скромни размери. Трапезария е ценно допълнение към всеки дом, дори ако то е с малка площ. Това е отделна зона от останалата част на дома, където семейството може да се събира, за да се храни заедно, и където гостите могат да се забавляват на официални събития или на неофициални поводи.

 

1. Опции за цвят на стените. 

Когато една стая е малка, боядисването на стените в светли и приветливи цветове, които отразяват светлината и й придават блясък, ще помогне пространството да изглежда визуално по-голямо. Изберете сатенена боя за стените на трапезарията, по възможност в светъл хладен цвят, който ще ви помогне да направите стаята да изглежда по-просторна. За да добавите илюзията за по-голяма височината на тавана, го боядисвайте бял. Боядисването на тавана със същия цвят като стените може също така да помогне да се добави визуална височина. Малката трапезария значително ще увеличи външният си вид, ако след боядисването приложите умело декориране на стените с увлекателни акценти и разнообразни декори.

 

Преди да вземете решение за конкретен цвят при декориране нъ трапезарията, изберете марка боя, която предлага малки мостри или купете само един литър, вместо да харчите голяма сума пари за цвят, който може да не изглежда толкова добре по стените, колкото върху каталога.

 

Боядисайте голяма дъска за плакати и оставете боята да изсъхне напълно, преди да разгледате оттенъка. Поставете боядисаната дъска до прозорците, подовите настилки и мебелите и я огледайте под различни нива на осветление, преди да направите окончателно важното решение за декориране.

 

2. Декориране със светлина.

Преди да изберете осветление при декориране на трапезарията, помислете за размера на стаята. Висококачествена лампа с единно тяло или голям полилей ще са по-подходящи за стаята. Ако трапезарията не е от най-малките, осветително тяло, което е твърде малко, ще изглежда не на място. За най-доброто разпределение на светлината при декориране на малка трапезария, изберете официален полилей със среден размер и поставете крушки, които ще осигурят достатъчно светлина, за да позволят на вечерящите да гледат удобно храната си, както и обзавеждането и декоративните детайли на стаята.

 

 

3. Декориране с украса.

Когато е добре проектирана, обзаведена и декорирана, трапезарията осигурява пространство, което със сигурност ще впечатли и ще бъде място, където приятелите и близките ви искат да прекарват свободното с време. Обмислете съветите по-горе и започнете да превръщате това малко пространство в официална гостна с оригинален стил и отлична функционалност.