Според традициите в нов дом не се влиза с празни ръце. Всеки гост трябва да донесе някакъв подарък, който да остане за спомен на домакините. И дори в днешно време да има неизчерпаем избор от подаръци, понякога имаме нужда от идея. Затова събрахме тези 6 идеи за практични подаръци за нов дом.

Цвете в саксия

Вместо да подарите на домакините букет цветя, винаги е по-добра идея да подарите цвете в саксия. Ако цветето е по-екзотично погрижете се също така да разберете как се отглежда, за да дадете съвети на домакините. Например много красиво и издръжливо цвете е орхидеята. Нейните цветове могат да ви радват с месеци. Един съвет - за повече цветове и здрави орхидеи, добавете в саксията канела. Тя подхранва растението и го предпазва от загниване.

Възглавници с пух

За всеки нов дом са нужни възглавници. Дори да ви изглежда, че това е скучен подарък, според нас това не е така. Защото вместо обикновени възглавници можете да подарите възглавници с гъши пух. Гъшият пух е естествен материал и продуктите с пух насят усещане за лукс и уют, така подаръкът ви със сигурност ще впечатли домакините.

Завивка

Ако бюджетът ви за подарък е малко по-голям в допълнение на възглавниците можете да изберете завивка с гъши пух. Пухът е един от най-добрите естествени изолатори. Той позволява на патиците и гъските да оцелеят при климатични условия от +50°C до -50 °C. Няма друго животно, което може да оцелее в такива екстремни условия. Именно тази способност, за регулиране на температурата и влажността, прави пълнежът с пух така специален и предпочитан материал за завивки и възглавници. Със своето високо съотношение на обем спрямо тегло и екстремната си пухкавост, спането със завивки с гъши пух ви кара да се чувствате като ангел, спящ върху облак. Завивките с пух са луксозен продукт и отличен подарък. Една завивка от пух може да бъде използвана средно 10 години, докато трайността на синтетичните завивки е едва до 3 години.

Картина

Картините придават на дома уют и уникалност. Затова те са винаги добра идея за подарък, а разнообразието от картини по магазините е огромно.

Статуетка или друга фигура за украса

Също както картините, статуетките и фигурките са подаръци, които ще украсят дома и ще останат за спомен. Много популярни са статуетките със слон, които се смята, че носят късмет. Във Фън Шуй слонът е символ на мъдрост и сила. Златните слончета във всички страни от Югоизточна Азия се смятат за носители на късмет, дълголетие, памет, сила и издръжливост.

Естествен камък

Естествените камъни също могат да се използват за украса на дома, особено когато са в по-големи размери. В специализирани магазини за кристали можете да откриете камъни, които са подходящи за поставяне върху секцията в хола, които биха играли ролята на статуетка. На пазара има камъни, обработени като пирамида или друга фигура, но още по-красиви са необработените камъни, в които се виждат естествените кристали. Например, ако изберете да подарите аметист, трябва да знаете, че той е предпочитаният скъпоценен камък на високопоставените християнски духовници. Според легенда, той предизвиква любов към човека, който го подарява. Твърди се че, аметистът е един от камъните с най-силни лечебни свойства - укрепва имунната и нервната система, носи душевен покой, помага при главоболие и мигрена. Други минерали, които можете да изберете са ахат, кварц, пирит, планински кристал, авантюрин.