През последните години видяхме подем в художествените изложби, които се позиционират в креативното оформяне на редица ежедневните предмети, включително урни, пепелници, поставки за хартия и часовници. Затова не е учудващо, че и баня аксесоарите влязоха в полезрението на съвременните артисти и дизайнери. Така вече, освен дизайни показвани на изложби, на изложенията за баня продукти се появяват такива арт форми вплетени в самите аксесоари.

 

Изложбите имат за цел да насочват вниманието към ежедневните проблеми на хората свързани с потреблението и чисто екологични въпроси. Изложенията имат за цел да продават стоките на потребителите, така че те да станат част от домовете им. Ето я голямата граница между двата вида показване на аксесоари за баня.

 

Впечатляваща в тази посока бе изложбата преди няколко години в Лос Анджелис, която показа голям брой решения поставки за тоалетна хартия, декорирани и оформени по изключително нетрадиционни начини и въпреки това, те пак служеха за поставки за тоалетна хартия. Изложбата имаше цел да предизвика внимание към изсичането на горите за производство на хартия.

 

Хората познаващи пазара на аксесоари за баня, знаят много добре, че първите такива дизайнерски решения за нетрадиционни форми и решения дойдоха именно от големите производители на луксозно баня обзавеждане. Те буквално продаваха произведения на приложните изкуства за стотици евро на бройка. Това не предизвика революция на пазара, защото повечето хора са практични и са им достатъчни елементарните форми на ежедневните аксесоари за баня – сапунерка, диспенсър за течен сапун, различни етажерки, поставки, чаши за четки за зъби и т.н.

 

Производителите на бюджетни модели принадлежности и аксесоари за баня обаче подеха тази тенденция и сега предлагат на пазара разнообразие от дизайни, далеч минаващи представите на потребителите. Това създава разнообразие и възможност за избор от страна на всеки.