Жизненоважно е да знаете как да почиствате стъклените душ врати, така че банята ви да бъде възможно най-подредена. A вашите душ кабини за баня да са винаги изрядни. На пазара има много продукти, които могат да направят почистването на вашия душ много по-лесно. Основните опции са търговски почистващи препарати, сода за хляб и оцет. Всички те са лесни за използване, а също така и са евтини.

 

Почистване с оцет

 

Почистването на стъклени душ врати с оцет, а също и почистването на паравани за баня, е чудесен начин да се отървете от петна. Киселинността му, помага за премахване на петна от твърда вода, докато содата за хляб действа като абразив.

Можете да използвате оцет, за да премахнете утайката от сапун, петна от твърда вода и дори черна плесен. Също така е чудесен дезинфектант. Освен това, може да се използва за почистване на прозорци, огледала и други повърхности.Един от най-ефективните начини за почистване на вратата на душ кабината, е да смесите оцет с топла вода в спрей бутилка. Той помага за разтварянето на минералите, които се намират върху стъклото на душа. След като приключите с почистването на душа, трябва да изплакнете сместа, за да предотвратите появата на ивици.



Син бутон с редирект ВИЖ НАШИТЕ ПРОДУТКИ ТУК



Почистване със сода бикарбонат

 

Почистването на стъклени душ врати със сода за хляб, може да бъде чудесен начин за премахване на петна от твърда вода. Тези петна се създават, когато минерали във водата, като калций и магнезий, останат върху вратата на душа.


Содата за хляб и оцетът работят като чудесно почистващо решение. Те реагират с алкали, като сапун, за да ги неутрализират. Оцетът е киселинно вещество, така че разтваря петна.


Лимонът е друг обичаен домакински артикул, който може да се използва за почистване на стъклени душ врати. Той действа, като използва киселината за разбиване на минерални отлагания върху стъклото.


За допълнителна почистваща сила можете да комбинирате сода за хляб с водороден прекис. След като направите това, можете да измиете стъклото с топла вода. Не забравяйте да изплакнете обилно стъклото и след това да го подсушите с микрофибърна кърпа.

 

Почистване с търговски почистващи препарати

 

Почистването на стъклени душ врати може да бъде предизвикателно. Те могат да събират мръсотия, утайка от сапун и варовик. Най-добре е да ги почиствате редовно, за да избегнете натрупването.


Един от начините да се отървете от петна и утайка от сапун по стъклената врата на душ кабината, е да използвате търговски почистващ препарат. Тези почистващи препарати са предназначени за отърваване от минерални отлагания и сапунена пяна. Те също така помагат за дезинфекция на стъклото.


Ако искате да почистите стъклената врата на душ кабината, без да се налага да купувате търговски продукт, можете да опитате да използвате оцет и вода. Оцетът помага за премахване на петна от стъкло и сапун. Можете да го комбинирате с вода в спрей бутилка и да го напръскате върху вратата. Оставете го да действа няколко минути и след това го избършете с влажна кърпа.


Почистване с ежедневни почистващи препарати за душ

 

Почистването на стъклените душ врати е важна част от поддържането на вашия душ да мирише на свежест и чистота. Тези стъклени повърхности могат да задържат петна от вода и натрупвания от сапунена утайка и плесен. За да сте сигурни, че остават възможно най-чисти, използвайте ежедневен почистващ разтвор за душ, за да премахнете тези натрупани остатъци.


На пазара има няколко продукта, които да помогнат при почистването на вашия стъклен душ. Някои са предназначени да предотвратят натрупването на петна, а други са предназначени да придадат на вашия стъклен душ покритие без ивици.


Амоняк и вода също са вариант. Комбинирайте двете съставки в спрей бутилка и нанесете сместа върху повърхността на вашето стъкло. Оставете сместа да престои няколко минути, преди да изплакнете с вода.





Черен бутон с редирект СТОЛОВЕ


Черен бутон с редирект ДНЕВНА


Черен бутон с редирект СПАЛНИ


Черен бутон с редирект ДЕТСКА


Черен бутон с редирект ГРАДИНА