Наличието на килим, който е едновременно удобен и лесен за почистване, е необходимост във всеки дом. Независимо дали живеете в апартамент или къща, наличието на килими, по които можете да ходите с часове, е от съществено значение.

 

Олефин

 

Известен с това, че е химически инертен и неабсорбиращ, олефиновият килим е мека и удобна вътрешна повърхност. Освен това е устойчив на влага и плесен и се почиства лесно.


Той е издръжлив синтетичен материал, който предпазва от разливи, детски бъркотии и петна от домашни любимци. От друга страна, не е толкова здрав като вълната, така че може да не издържи толкова добре в зони с голямо движение.


Олефинът е чудесен избор за тези, които са алергични към определениматериали. Неговата вълнена текстура го прави чудесна алтернатива на синтетичните вълнени килими.


Моделът обикновено се предпочита с нисък косъм. Това му помага да устои на матиране. Този тип килим обаче, не е толкова издръжлив, колкото найлона или полиестера. Препоръчително е да го почистите професионално, ако имате деца или домашни любимци.


Олефиновият килим също е по-евтин от найлон или полиестер. Предлага се в различни цветове и стилове. Освен това е много устойчив на влага, което го прави чудесен избор за мазета или други влажни помещения.



Син бутон с редирект ВИЖ НАШИТЕ ПРОДУТКИ ТУК



Мемори пяна

 

Получаването на най-добрата подложка за килими, е решаваща стъпка за поддържане на дълготрайността на вашата подова настилка. Правилната подложка, може да ви помогне да запазите килима си по-свеж и по-чист за по-дълго време. Още едно предимство е, че предпазва вашите подове от петна.


Сред многото възможности за избор на подложки за килими, мемори пяната е най-добрата. Този материал е с висока степен на еластичност и осигурява комфорт както на вас, така и на вашия килим. Също така е добър вариант за хора с алергии.


Най-добрата част е, че мемори пяната е евтина. Този материал е направен от различни влакна. Освен това е наситен с гел за допълнителен комфорт.

 

Негативната страна е, че не е толкова издръжлив, колкото много други материали. Може да бъде и малко трудно за почистване. Освен това няма да осигури опората, от която се очаква от подложка.

Едно от основните предимства е, че тя може да абсорбира звук. Материалът има и охлаждащ ефект, когато температурата стане висока.

 

Вълна

 

Използването на вълнен килим е чудесен начин да увеличите комфорта в дома си. Той е мек на краката и помага за регулиране на температурата на въздуха в дома.


Това е естествен материал, който съдържа ланолин, восъчно вещество, което я прави естествено устойчива на петна. Вълната също е устойчива на горене. Този вид килим, е по-екологичен от синтетичните му колеги.


Вълната съществува от векове като декоративно подово покритие. Той е издръжлив и може да издържи цял живот. Освен това е екологично чист.


Вълната е естествено добър проводник на топлина, така че помага да поддържате дома си топъл през по-хладните месеци. Те са чудесни и за стаи с камини. Това е така, защото вълната не отделя вредни изпарения като синтетичните материали.

 

Найлон

 

Това е един от най-здравите и издръжливи синтетични материали. Можете да намерите найлонов килим в различни цветове и шарки. Този материал има по-меко и гладко усещане, в сравнение с другите синтетични влакна за килими. Освен това се почиства лесно и е много издръжлив. Найлоновите килими могат да издържат до 15 години, когато се поддържат правилно.


Издръжливостта му го прави добър избор за зони с голямо движение. Друго предимство на найлоновия килим е, че той може да се рециклира. Можете лесно да рециклирате стар килим, превръщайки го в нов. Също така е добър избор за хора с алергии.




Черен бутон с редирект СТОЛОВЕ


Черен бутон с редирект ДНЕВНА


Черен бутон с редирект СПАЛНИ


Черен бутон с редирект ДЕТСКА


Черен бутон с редирект ГРАДИНА